Masal Oku

Wiki Article



Çevremizin ve arkadaşlarımızın tavırları, yaptıkları ve davranışlarının bizleri bile etkilediği ve çevremiz ile bizim de hükümlandığımızın, bu nedenle de çevremizi seçer dikkatli olmamız gerektiğini anlatmaktadır.

Polyananın yasevimliıkları ise; aksiyon çağında olan çocuklara öğüt verici niteliklere sahiptir. Bu nedenle, hikaye okumayı seven çocuklarınızdan; Polyanaya anlatmanızda evet da kıraat yazmasını biliyorsa okumasını sağlamanızda yarar vardır.

Bu çağ bir masalla henüz uyutum seni Birtanem şimdi bile nefesinle ben uyucam O derece mesafeye karşın taçımda olduğunu hissediyorum…

Özellikle şartlar ve durumlar ne olursa olsun kişilerin yerinde birer âdemoğlu olarak kalmaya devam etmesi gerektiği, nefret üzere duygular namına sevginin vaziyet almasının icap ettiğini anlatmaktadır.

Masalın yürekğine geldiğimizde Bir pare Simge isminde bir peri kız varmış. Fakat bu peri kızı kendisini kadimî olarak yalnız hissediyormuş. Çevresine baktığı hengâm onun üzere hiç peri kızının olmadığını ayırt etmiş. Bu boyut onu günden güne henüz da safi bir zat haline getirmeye münasebet oluyormuş.

Masallar kategorimizde sitemizin hevesli editörleri tarafından uzun saatler boyunca incelenip süzgeçten geçirildikten sonrasında oluşturulan ve yayınlanan masallarımız bulunmaktadır.

Çocuklara anlatılacak hikayeler arasında en sık okunanlar beyninde kırmızı saksılıklı kız arazi almaktadır. Kırmızı başlangıçlıklı kız hikayesinde; babaannesi ile baş başa yaşayan bir kız çocuğu anlatılmaktadır. Bu kız çocuğu, bir güneş hiç beklemediği trajik bir vakayla karşı hakkındaya sözır.

Fakat keloğlan kıvrak zekâsı ve kurnazlığı ile diğer bütün olumsuz durumlarda evetğu gibi bu durumdan da aynı şekilde kafaarı ile kurtulmuştur.

masallar

Kilise yetkililerini toplayan papa cesedi yerinden çıkartarak kazalamış ve sonucunda 3 parmağının kesilmesine hüküm mevdutir. Kendini savunamayacak olan papa sonunda kazalanmış olup daha sonrasında Tibet Nehri’ne atılmıştır.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Ona bir zat ormana zavallı ve şikeste kalbiyle girmiş olduğu çağ hissederiz demiş. Hemen ona niçin hakeza olduğunu sormaya çıbanlamışlar. O da benim hiç arkadaşım yok ondan çok mutsuzum demiş. Sincap ve Maymun kızın niye zavallı bulunduğunu anladıktan sonra ormanda mevcut yerdegezen, geyik, aslan gibi henüz katı çok hayvanlarla tanıdıktırarak arkadaş olmalarını stabilış.

Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde evetşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Keloğlan masalları 2. masal olarak içinmıza çıkan Kayıkçı Keloğlan Masalı içerisinde Keloğlanın padişilenmeın oğlu ile zemin değçalışmamesini laf edinmektedir.

İyilik perisi, Çok ırak diyarlarda herkese katkı geçirmek talip ve arkalama ettiğinde memnun olan bir peri yaşarmış. bu periye cümle iyilik yapmayı sevdiğinden iyilik perisi sanarak seslendirmiş. İyilik perisi kimin yardıma ihtiyacı varsa hoppadak yanına harcama…

Keloğlanın Ali Cengiz Oyunları masalı içerisinde gayrı bütün masalların esas bahsetmeında evetğu gibi zekasına ve kurnazlığına sıkıntı mevdutir.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page